13 Wrze

Faszerowana papryka na dwa sposoby

Papryka faszerowana to dobry pomysł na lunch, obiad czy nawet kolację! Spróbujcie przygotować ją w domu z mojego przepisu. Zasmakuje Wam na pewno!

Papryka faszerowana kurczakiem i kaszą jęczmienną, gotowana na parze

# 200g papryki czerwonej

# 50g filetu z kurczaka

#30g kaszy jęczmiennej

# 1 łyżeczka przyprawy curry

# szczypta pieprzu i soli

# 1 łyżeczka oliwy z oliwek

# 1 łyżeczka natki z pietruszki

 

Sposób przygotowania:Paprykę umyć, ściąć gorę i wydrążyć środek. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić curry i podsmażyć na oliwie. Kaszę, kurczaka i posiekaną pietruszkę wymieszać w misce razem z solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić paprykę.

 

Papryka faszerowana kurczakiem, szpinakiem i kaszą kuskus, gotowana na parze

# 1 duża papryka czerwona

# 50g kaszy kuskus

# 40g szpinaku świeżego

# 80g fileta z kurczaka

# 15g sera feta

# 1 łyżeczka pietruszki suszonej

# szczypta pieprzu i soli

 

Sposób przygotowania:Kaszę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem, solą i ugotować na parze. Mięso, szpinak, kaszę i fetę połączyć i wymieszać z dodatkiem suszonej pietruszki. Papryce ściąć gorę i wydrążyć środek. Farszem napełnić paprykę i gotować na parze aż papryka zmięknie.

 

Smacznego!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ