23 Wrze

Płatki jaglane na wiśniach i mleku kokosowym, podane ze świeżą figą i migdałami

Pomysł na pyszne i pożywne śniadanie! Najlepsze po treningu :)

Składniki:

  • płatki jaglane: 3 łyżki (30 g)
  • wiśnie (mrożone): 150 g 
  • mleko kokosowe: 150 mlwoda: 150 ml
  • olej kokosowy: 1/2 łyżeczki
  • figa (świeża):  1 sztuka
  • syrop z agawy: 1 łyżka
  • migdały: 1 łyżka
 
Przygotowanie: płatki jaglane zalać mlekiem kokosowym i wodą. Zagotować i ciągle mieszając dodawać wiśnie, syrop z agawy, olej kokosowy. Gotować ok. 5 minut do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Dodać pokrojoną drobno figę. Posypać migdałami. 
 
Smacznego! :)

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ