19 Kwie

Omlet z szynką parmeńską i warzywami

Dobry sposób na śniadanie, ale i lunch do pracy czy nawet kolację!

Składniki:
  • 3 białka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • ½ średniej papryki czerwonej
  • 1 średni pomidor
  • 1 łyżeczka ulubionych ziół
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • Opcjonalnie: szczypiorek, cebulka
 
Przygotowanie:
Białka ubić, dodać żółtko, otręby, sól, pieprz, oraz ulubione zioła. Omlet smażyć z obu stron na
patelni lub przelać do formy i piec w piekarniku, w 180 stopniach przez 20 min. Gotowy omlet posmarować ketchupem,
położyć plastry szynki i pokrojone warzywa (można też je wrzucić wtedy, gdy omlet będzie jeszcze surowy, by warzywa się lekko zapiekły).
 
Smacznego!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ